224

Bliža se mladinska konferenca "Mladimo prihodnost"

13.09.2018 - 13.09.2018
8:00 - 21:00
Gospodarsko razstavišče

Skupna zaključna konferenca Javnega razpisa za spodbujanje aktivnega državljanstva mladih za večjo zaposlenost je nastala v želji po tem, da se več pozornosti nameni aktivnemu državljanstvu in zaposlovanju. Konferenca bo potekala 13. septembra na Gospodarskem razstavišču.

Namen konference Mladimo prihodnost je mladinsko delo približati mladim kot učinkovito sredstvo za krepitev zaposljivosti, spodbujati aktivno državljanstvo in poudariti avtonomnost in pomembnost mladinskega sektorja v družbi ter predstavitev dobrih praks in projektov organizacij, s katerimi dosegajo vidnost pri mladih in ostalih deležnikih v družbi.

Na konferenci želijo povezati glavne deležnike na področju mladinskega dela in aktivnega državljanstva ter povečati vidnost mladinskega sektorja v družbi.

Kot osrednji gost se bo pridružil evropski komisar Tibor Navracsics, pridružili pa se bodo tudi vodje uspešnih projektov, ki omogočajo zaposlovanje mladih.


RAZPORED

8:00–9:00: Registracija udeležencev

9:00–10:30: Mladinsko delo in naši projekti: kako so naši projekti odgovarjali na izzive zaposlovanja in aktivnega državljanstva mladih.

11:00–12:30: USPOSOBI SE, APLICIRAJ SE, MREŽI SE: predstavili bomo inovativne programe, priročnike, spletna orodja in metode mreženja, ki so namenjena mladim iskalcem zaposlitve.

14:00–15:30: Gremo naprej! Kratki nagovori o prihodnosti mladinskega dela ter sprejem tez o prihodnosti mladinskega dela. Z nami bodo; avtor mednarodne kampanje za ustvarjanje bolj transparentnega trga dela za mlade Transparency at Work Regis Pradal, strokovnjakinja za poklicno učenje mladih in predstavnica socialnega podjetja Gostilna dela Tita Destovnik, župan Ajdovščine ter nekdanji mladinski vodja in tabornik Tadej Beočanin, mlada Jerneja Šegatin ..

16:00–17:30: Dialog z državljani: Pogovor z evropskim komisarjem za področje izobraževanja, kulture, mladine in športa Tiborjem Navracsicsem o polažaju mladih v EU.

18:00–21:00: Večerja in druženje ob Selotejp jazz


Več informacij lahko najdete TUKAJ.
224