513

Bliža se okoljevarstvena akcija Očistimo Slovenijo

Bliža se okoljevarstvena akcija Očistimo Slovenijo

15.09.2018 - 15.09.2018
10:00 - 22:00
Slovenija
513

Društvo Ekologi brez meja pripravlja že tretjo izvedbo okoljevarstvene akcije Očistimo Slovenijo, ki bo potekala 15. septembra pod geslom ŠE ZADNJIČ!

Tokrat bo akcija potekala v okviru največjega okoljskega projekta v zgodovini človeštva, Očistimo svet 2018 (World Cleanup Day 2018), ki bo na isti dan potekal v 150 državah.

Okoljski izzivi potrebujejo našo takojšnjo pozornost in zdaj je zadnji čas, da jih naslovimo.

Ekologi brez meja so Slovence v skupni čistilni akciji Očistimo Slovenijo združili že leta 2010 in 2012, o uspešnosti dela pa priča rekordna udeležba, ki je prekosila vse ostale sodelujoče države.

Letos bodo še zadnjič združili vse skupnostne akcije v dobrobit našega okolja, nato pa poskrbimo, da Slovenija ostane čista za vedno. Še zadnjič zato, ker je potrebno vse moči usmeriti v preprečevanje nastajanja odpadkov in posledično tudi smetenja.

Čisto Slovenijo za vedno bomo dosegli z dvigom zavedanja o pomenu zmanjševanja, ponovne uporabe in ločenega zbiranja odpadkov. Zato namen letošnje akcije ni le čiščenje, temveč bo še večji poudarek namenjen dvigu ozaveščenosti.

CILJ AKCIJE JE DOLGOROČEN VPLIV NA OKOLJE

Stremijo k temu, da bodo aktivnosti pred in po 15. septembru imele dolgoročen pozitiven učinek na okolje, družbo in gospodarstvo. Spodbuditi želijo tudi aktivno sodelovanje občanov pri organizaciji aktivnosti v vseh slovenskih občinah. V okviru letošnje akcije bo izveden tudi pregled vseh slovenskih občin s pokritostjo divjih odlagališč in posodobitev registra divjih odlagališč, 15. septembra pa bomo s skupnimi močmi očistili območja razpršenih odpadkov in divja odlagališča in izvajali druge okoljske in družbene aktivnosti.


Se boste akciji pridružili tudi vi?


513

Ostali dogodki