Odprt je natečaj za vse mlade filmske ustvarjalce!
217

Če si že dolgo želiš ustvariti svojo filmsko umetnino, se lahko zdaj prijaviš na natečaj za snemanje kratkega filma. Natečaj je namenjen mladim filmskim ustvarjalcem, ki imajo prebivališče v eni izmed držav članic EU in so na zadnji dan roka za prijavo stari od 18 do 35 let.

Za spletno prijavo potrebuješ:

  • opis vsebine filma v angleškem in slovenskem jeziku (oziroma v enem izmed 24 jezikov EU);
  • 2 kratka filma - v angleškem in slovenskem jeziku, posneta s pametnim telefonom, v katerih predstaviš sebe in svojo idejo za film;
  • povezavo do svojega kratkega filma, ustvarjenega v zadnjih 5 letih (za ta kratki film ni določenih jezikovnih zahtev).

Film lahko posnameš v eni izmed naslednjih kategorij: Mobilnost, trajnost, znanje in posel, digitalni svet, človekove pravice.

V ŽIRIJI BODO PRIZNANI EVROPSKI REŽISERJI

Prijave so možne do 31. oktobra, nato bo žirija, ki jo sestavlja pet priznanih evropskih filmskih režiserjev, pregledala prijave in izbrala 10 nominirancev, po dva za vsako izmed petih kategorij.

Zmagovalci bodo izbrani preko javnega spletnega glasovanja, ki se bo začelo januarja 2019 in bo trajalo 5 tednov. Rezultati bodo objavljeni na spletnem mestu natečaja in na profilih družbenih medijev Evropske komisije. Vsak teden bo posvečen eni kategoriji. Objavili bomo dva nominiranca v vsaki kategoriji in uporabnike pozvali, naj glasujejo za filmsko zamisel, ki jim je najbolj všeč.

NEPOVRATNA SREDSTVA ZA SNEMANJE FILMA

Vsak izmed petih zmagovalcev bo prejel nepovratna sredstva v višini 7.500 EUR za ustvarjanje filma. Pod mentorstvom enega izmed priznanih režiserjev iz žirije, bodo imeli čas do 30. 4. 2018, da posnamejo, producirajo in zmontirajo svoj kratki film.


Če si že dolgo želiš posneti svoj film, je to odlična priložnost zate!

217

Drugi trenutno berejo