Celjska gimnazija se pripravlja na svoj 106. rojstni dan
256

Ena izmed treh celjskih gimnazij, Gimnazija Celje - Center, je pred šestimi leti praznovala svojo stoto obletnico, od takrat pa vsako leto pripravijo zdaj že tradicionalno 100+ prireditev, ki gosti zdajšnje in bivše dijake ter profesorje. Letošnji 100+6. rojstni dan Center praznuje pod sloganom »Pridi, Pomagaj! Zmagaj«. Veliko druženje generacij bo potekalo v soboto, 15. septembra, ko bodo skozi ves dan z različnimi dogodki nekdanji in sedanji dijaki, profesorji in drugi obiskovalci popestrili utrip Celja.

Dogajanje se bo za vse tekače in ekologe začelo s tekom in čiščenjem Savinjskega nabrežja v okviru projekta Očistimo Slovenijo 2018 ter sklenilo z večernim koncertom zasedbe The Šlagers Walking on Sunshine s številnimi glasbenimi gosti, ki se bo začel ob 20. uri pri Vodnem stolpu.

LETOŠNJE SREČANJE V ZNAMENJU EKOLOGIJE

Letošnje srečanje, poimenovano »Pridi, Pomagaj! Zmagaj«, bo potekalo v soboto, 15. septembra, in bo v ospredje postavilo ekologijo v najširšem pomenu besede – od ekologije odnosov do čistoče okolja in iskrenega čuta za sočloveka. Dogajanje ob 106. rojstnem dnevu te celjske šole se bo začelo že zjutraj s tekom in čiščenjem Savinjskega nabrežja ter sklenilo na celjski Špici.

»Že lanski prvi tek je dosegel izjemen odziv, zato smo se odločili za ponovitev in dodali še ekološko, saj bodo naši dijaki na ta dan v okviru akcije Očistimo Slovenijo 2018 in eko športnega dne poskrbeli tudi za čiščenje odpadkov ob Pelikanovi poti in cesti na Stari grad, v Mestnem gozdu, pri Šmartinskem jezeru in na poti na Celjsko kočo,« je povedal ravnatelj Gimnazija Celje – Center Gregor Deleja.

VEČERNI PROGRAM

Dogajanje se bo nadaljevalo zvečer, ko bo pri Vodnem stolpu v Celju nastopila šolska zasedba The Šlagers Walking on Sunshine s številnimi glasbenimi gosti.

»Večerni dogodek vedno pritegne izjemno veliko nekdanjih in sedanjih dijakov, ki se družijo s svojimi sošolci in profesorji. Zares si želimo, da bi bilo tudi letos tako, saj bo koncert, kakor tudi poprejšnje dogajanje, potekalo v vsakem vremenu,« še dodaja ravnatelj Gregor Deleja.

Z velikim druženjem generacij Naših 100+6 na Gimnaziji Celje – Center začenjajo tudi z mesecem solidarnosti in dobrodelno akcijo #zaLano, saj bodo vsi prostovoljni prispevki, ki se bodo zbrali z dopoldanskim rekreativnim dogodkom in večernim koncertom, namenjeni tej akciji. Za 8-letno Lano, ki se bori s hudo cerebralno paralizo in nujno potrebuje drago operacijo v tujini, bodo v Društvu in na šoli sredstva zbirali v mesecu solidarnosti, ki se bo zaključil z dobrodelnim koncertom 25. oktobra.256

Drugi trenutno berejo