4 znaki, ki kažejo, da bi morala imeti odprto razmerje

2930
2930

V modernem času, ko se vse manj ljudi odloča za monogamna razmerja in so odprta razmerja vse večji trend, se je s partnerjem smiselno pogovoiti o odprtih razmerjih, preden meja med odprtim odnosom in skokom čez plot postane nejasna. Ta štiri vprašanja so lahko izhodišče za pogovor o možnosti odprtega razmerja.

1. ZAKAJ NAJU TAKŠNA VRSTA ODNOSA PRIVLAČI?

Če se bosta pogovarjala s svojim partnerjem o želji po odprtem zakonu, poskrbita, da to zamisel tudi podpreta z argumentom, saj zakonski svetovalci menijo, da namen odprtega odnosa ne bi smel biti namenjen reševanju neizpolnjenih potreb v primarnem odnosu. Zakaj želite to poskusiti?

Kaj vam ideja o odprtem odnosu predstavlja? Ali izhaja iz želje, da bi okrepili že močan odnos, ali pa poskušate zapolniti praznino v razmerju?

2. KAKO SI ŽELIVA, DA JE ODPRT ODNOS VIDETI?

Vsaka večja sprememba v življenju zahteva racionalen in realen premislek in načrt, tako je tudi pri odprtem odnosu. Odgovorita si na vprašanje, kako želita, da odprt odnos deluje, saj bosta le na tak način dosegla, da bosta s partnerjem poštena drug do drugega.

Saba Harouni Lurie, družinski terapevt, svetuje, da bi morala partnerja biti iskrena drug do drugega glede lastnih pričakovanj o razmerju in ugotoviti, kako bi se spremenil njun odnos, če bi se odločila za odprt odnos. Medtem ko razmišljamo o fantazijskih scenarijih in užitku, je pomembno razmisliti tudi o drugi strani kovanca in vseh preprekah, ki jih lahko odpre odprt odnos.

3. ALI JE NAJIN ODNOS STABILEN?

Vstopanje v odprto razmerje je razburljivo, a vaju postavi tudi pred izzive, ki lahko škodijo razmerju, če vajin odnos ni močan že na samem začetku, pravi David F. Khalili, psihoterapevt za zasebno psihiatrično zdravljenje. Če s partnerjem mislita, da vajino razmerje propada, je to trenutek, da se odpravita na terapijo in si prizadevata za krepitev odnosa, preden sploh vstopita v odprto razmerje.

4. KAKO VEVA, DA ODPRT ODNOS DELUJE?

Če vstopita v odprt odnos, s katerem se oba strinjata, pripravita načrt, kako bosta preverila, ali je vaš odnos še vedno močan. Vprašajta se, kako pogosto želita preverjati, kaj v razmerju počneta, pravi Lurie. Prehod v odprt odnos je lahko težak, saj pari ne vedo, ali in kdaj bodo imeli pogovore o tem, kako se počutijo, kaj delajo in ali so pripravljeni za nadaljnje spremembe.

Povzet po: CityMagazine.

2930

Nalaganje vsebine...

Loading...