5 fraz, ki jih morajo ženske nehati uporabljati

2384
2384

Vsaka oseba je poznana po tem, da uporablja določene fraze, zato ob predstavljanju drugim osebam niso pomembna zgolj oblačila in vedenje, ampak tudi jezik. Po mnenju strokovnjakov bi se ženske morale izogibati tem sedmim frazam, če želijo ustvariti boljše zaupanje.

1. ČE BI VSAJ ...

Strokovnjakinja za poklicno kariero Wendi Weiner priporoča, da stavkov nikoli ne začnete s tem pristopom, ker ima negativno konotacijo. Predpostavlja, da niste dovolj močni in zaupanja vredni.

Na tak način ustvarite o sebi vtis, ki ga ne morete popraviti, saj vam oseba ne bo dala druge priložnosti. Spremenite svoj pristop in recite “bom”, kar bo ustvarilo vtis, da ste močni in pogumni ter prepričani v to, kar govorite.

2. JE TO SPLOH SMISELNO?

Morda se to vprašanje zdi nedolžno, a Weiner poudarja, da diskreditira vašo razlago in signalizira samopomoč.

Kaže na negotovost, pomanjkanje moči in neprepričanost. Namesto tega je po njenih besedah bolj smiselno reči “verjamem, da mi sledite”, saj boste tako vrnili moč v svoje roke.

3. ČE SEM ISKRENA ...

Ne uporabljajte fraze "če sem iskrena", saj ustvari občutek, da ste neodločni. Ženske velikokrat uporabljajo to frazo, preden povedo svoje mnenje.

Morda se ta izjava ne zdi pomembna, a kot pravi Weiner, ustvari občutek, da ste neodločni in da vaše prejšnje izjave niso bile povsem iskrene. 

4. OPROSTI

Jutri poskusite s tem trikom, in sicer preštejte, kolikokrat na dan se opravičite. Weiner pravi, da se ženske neverjetno velikokrat opravičijo v 24-urnem obdobju.

Na splošno imajo ženske po njenem mnenju takšno osebnost, ki jih privede do uporabe fraze “žal mi je”, saj želijo priznati, kar so naredile napačno.

5. BOM POSKUSILA

Eden najbolj pogostih stavkov, ki jih ženske uporabljajo, je, "bom poskusila". Jessica Tatham, lastnica podjetja, ki skrbi za podjetnice in vodilne delavce, pravi, da eden najbolj pogostih stavkov, ki jih ženske po navadi rečejo, je “bom poskusila”.

S takšnim pristopom dvomite v lastne sposobnosti, zato raje recite “začela bom takoj”, kar gradi zaupanje. S takšnim pristopom boste zgradili zaupanje.

 

Povzeto po: CityMagazine.

 

2384

Nalaganje vsebine...

Loading...