8 skrivnosti, ki jih potovalni Instagramerji ne razkrijejo javnosti

2091
2091

Influencerji še posebej v času poletja vladajo na drubenih omrežjih. Popolne fotke, ki jih objavljajo potovalni vplivneži, pa nam pogosto ne pokažejo ozadja in nepopolnih podrobnosti, ki se skrivajo za sijočimi nasmehi.

1. POTOVALNI INFLUENCERJI PRAVZAPRAV NIMAJO PRAVEGA DOMA.

Večina potovalnih blogerjev nima stalnega stanovanja, saj so vedno na poti. Prav tako ta na začetku blogerske poti predstavlja velik strošek, zato novodobni Insta-nomadi dneve preživijo v tujih sobah, njihove stvari pa ponavadi čakajo v najetem skladišču.

2. ZA OBJAVLJENE FOTOGRAFIJE PORABIJO VELIKO ČASA ZA UREJANJE.

Večina fotografij, ki jih vidiš na Instagramu, je obdelanih s filtri, ki destinaciji pričarajo pravljične barve in s tem tudi nerealna pričakovanja tistim, ki se kasneje znajdejo na isti plaži. Najbolj priljubljen program za obdelavo je Lightroom, med manj profesionalnimi pa je zelo učinkovit tudi Snapseed.

3. VEČJI INFLUENCERJI LAHKO S POTOVANJI DOBRO ZASLUŽIJO.

Čeprav se potovalni blogerji namučijo, da osvojijo brezplačne nočitve v dragih hotelih, si najbolj uspešni to brez skrbi lahko privoščijo. Njihove objave na socialnih omrežjih so precej dobro plačane, saj so ambasadorji znamk, katerih glaven vir zaslužka je reklamiranje produktov ali storitev.

4. POTOVANJA NISO VEDNO ČAS ZA ODDIH.

Zdi se, da se luksuzne hotelske sobe in ogromne jahte kar same od sebe znajdejo v vsakdanu vplivnežev. Na potovanjih blogerji delajo, kar pomeni, da ni časa za oddih. Veliko jih dneve preživi na nogah, ker iščejo popolne lokacije za fotografiranje, večere in noči pa preživijo v hotelski sobi, kjer pišejo ponudbe, objavljajo bloge in poste ter se dogovarjajo s strankami.

5. POTOVALNI INFLUENCERJI POGOSTO VSTAJAJO ZGODAJ.

Si že slišala za izraz 'Golden Hour' oz. zlata ura? To je čas tik pred sončnim vzhodom in zahodom, ko je naravna svetloba najlepša. Prav tako se takrat izognejo veliki možici turistov.

6. S SABO NOSIJO FOTO REKVIZITE.

Vedno morajo biti pripravljeni na popolno fotko, zato jih veliko s seboj vedno nosi vsaj nekaj rekvizitov, ki naredijo fotografijo posebno - zanimivo torbico, velik klobuk ali kupe sončnih očal in nakita. Med najbolj priljubljene dodatke sodijo še sveče, rože, časopis, hrana in koktejli.

7. VEDNO GRE KAJ NAROBE.

Njihovo življenje ni popolno. Veliko je neprespanih noči, maratonov na letališču, težkih kovčkov in samotnih dni v hotelu. Vsakemu se je že kdaj zgodilo, da je zamudil vlak, se izgubil ali so ga okradli, vendar se te stvari preprosto ne znajdejo na Instagramu.

8. ZA DOLOČENA POTOVANJA NISO PLAČANI.

Ko se vplivneži naveličajo takšnega življenja in si želijo oddih, si privoščijo dopust. Takšnega, za katerega plačajo sami, da si lahko brez skrbi odpočijejo.

 

Povzeto po: Cosmopolitan.

2091

Nalaganje vsebine...

Loading...