Olimpija po peto zaporedno prvenstveno zmago

1258
1258

V četrtek zvečer Zmaje čaka nova prvenstvena tekma in še tretja zaporedna pred domačimi navijači. V Stožice v okviru 10. kroga Prve lige prihaja vedno neugodna Gorica, a Zmaji so odločeni, da nadaljujejo z dobro formo in dosežejo še peto zmago na petih tekmah.


NAKUP VSTOPNICE ZA TEKMO OLIMPIJA:GORICA = DARILO OB NAKUPU
Za vsako kupljeno vstopnico preko www.mladismo.si prejmete BON za Olimpija Shop v vrednosti 5€.


Trije goli v zgolj sedmih minutah

Varovanci Zorana Barišića so včerajšnji obračun proti Aluminiju začeli veliko bolje, a odpor Kidričanov strli šele v drugem polčasu, ko so jim v vsega sedmih minutah nasuli tri gole. Branko Ilić je svoj 50. nastop v vlogi kapetana nekoliko pokvaril z nespretnim posredovanjem v kazenskem prostoru, kar je z golom iz enastmetrovke kaznoval Horvat in postavil končni izid tekme 3:1. Andres Vombergar, ki je bil na začetku sezone na stranskem tiru, je pokazal, da je zagotovo prva izbira na položaju napadalca, saj je dosegel dva zadetka in bil ob koncu tekme vidno zadovoljen. Na zadnjih štirih ligaških tekmah je Argentinec slovenskih korenin dosegel že štiri zadetke, teku pa dodal tudi dve asistenci. "Čakata nas še dve domači tekmi in upam, da bom nadaljeval v dobrem slogu. So pa zmage in dobra igra Olimpije bolj pomembne,’’ je po zmagi nad Aluminijem povedal priljubljeni Vombi.


"Čakata nas še dve domači tekmi in upam, da bom nadaljeval v dobrem slogu. So pa zmage in dobra igra Olimpije bolj pomembne,’’ je po zmagi nad Aluminijem povedal priljubljeni Vombergar.

Za Mariborom samo še štiri točke zaostanka

Zmaji so tako z zmago nad Kidričani izkoristili kiks Maribora, ki je na derbiju z Domžalami zgolj remiziral in se večnim tekmecem približali le še na štiri točke zaostanka. Gorica je na domačem stadionu z golom Guliča premagala Krško in trenutno zaseda tretje mesto, z zgolj eno točko zaostanka za zeleno-belimi. Zoran Barišić je prvi trener Olimpije po Luki Elsnerju iz leta 2016, ki je na prvih štirih ligaških tekmah zbral tudi toliko zmag. Avstrijec je tako štartal odlično in v ekipo prinesel še kako potrebno samozavest. V dobri formi igra tudi Asmir Suljić, ki je Vombergarju podal za drugi gol in je s petimi asistencami drugi najboljši podajalec lige.

Naj spomnimo, da so Goričani v Stožicah gostovali v prvem krogu nove sezone in Zmaje premagali z rezultatom 2:0. Ljubljančani imajo tako v najbolj zanimivem obračunu 10. kroga priložnost, da se Primorcem maščujejo za nepričakovan poraz. V četrtek nas tako čaka pravi derbi drugo in tretjeuvrščene ekipe, vstopnice pa lahko kupite tudi na naši spletni strani. Ob vsakem nakupu prejmete tudi darilo.

1258

Nalaganje vsebine...

Loading...