Raziskava kaže, da mladi ne znajo poskrbeti za svoje duševno zdravje

916
916

Raziskava, ki so jo opravili v organizaciji New Prince's Trust pravi, da mladi še nikoli niso bili tako nesrečni kot v zadnjem času.

Mlade skrbi njihovo duševno zdravje, ker je vse več skrbi o prihodnosti, denarju in službah. Vsem tem skrbem ne pripomorejo niti družbena omrežja, ki nas z vsakim korakom opominjajo, kaj vse počnejo drugi bolje od nas.

Z DUŠEVNIMI TEŽAVAMI SE BORI MNOGO MLADIH

Po podatkih raziskave se kar 61 odstotkov mladih redno počuti zaskrbljene in pod težo stresa tudi nemočne, kar 47 odstotkov mladih pa se je že borilo z duševno boleznijo.

Nivo sreče in samozavesti od leta 2009 še ni bil tako nizek kot danes, kljub temu pa kar 28 odstotkov mladih ne bi poiskalo psihološke pomoči.

Opazimo lahko tudi razliko med spoloma - dekleta namreč zaradi vpliva družbenih omrežij nase polagajo več pritiska kot fantje.

JE KRIV SISTEM?

Dejstvo, da se toliko mladih počuti brezupno, bi nas moralo opozarjati, da naš sistem ni pravilen. Ker so mladi prihodnost sveta, bi se morali vsi potruditi, da bi nam bilo v življenju lažje.

Večina mladih se strinja, da služba blagodejno vpliva na duševno zdravje. Občutek pomembnosti namreč v življenje vnaša nek smisel.

KJE POISKATI POMOČ?

V Sloveniji lahko zaradi univerzalnega zdravstvenega zavarovanja pomoč v primeru tesnobe ali anksioznosti poiščemo pri psihologu ali psihoterapevtu.

Za ozaveščanje o tovrstnih problemih ozaveščajo tudi BRST psihologija, razni Instagram influencerji (@nepozabinase, @mentalno.zdravje), v skrajnih primerih pa je na voljo tudi telefon za otroke in mladostnike.

 

Vir: Prince's Trust.

 

916

Nalaganje vsebine...

Loading...