To so športi, pri katerih porabimo največ kalorij!

2033
2033

Telesna aktivnost je ključ do dobrega počutja in zdravega telesa. Medtem ko pri športni aktivnosti razgibavamo telo in sproščamo duha, porabljamo tudi kalorije. Poraba kalorij ni merilo kakovostne telesne vadbe, številka pa nam lahko pove marsikaj o težavnosti in naporu, s katerim med vadbo deluje naše telo.

Pomembno se je zavedati, da zgolj s športno dejavnostjo običajno ne moremo kar tako uspešno shujšati. Za zmanjšanje telesne teže je poleg redne in premišljene telesne dejavnosti izrednega pomena tudi primerna prehrana. Za uspešno hujšanje oziroma ohranjanje forme moramo tako spremeniti način življenja, včasih pa tudi pogled na svet.

Spodaj smo zbrali športe, pri katerih naše telo deluje z največjo intenzivnostjo, zato posledično porablja največ kalorij. Vendar pa ni vsak šport enako primeren za posamezne željene učinke. Prav tako se posamezniki razlikujejo glede na to, katera vadba jim ustreza ali jim je všeč. Pri športu je najpomembneje, da v njem uživamo in se sprostimo. Takrat bodo tudi učinki tako na telo kot na naše razpoloženje najboljši!

In pri katerih športih ''pokurimo'' največ kalorij?

1. SKVOŠ

637 kalorij/uro

2. KOŠARKA

728 kalorij/uro

3. AMERIŠKI NOGOMET

728 kalorij/uro

4. TENIS

728 kalorij/uro

5. PLAVANJE

892 kalorij/uro

6. TAEKWONDO

937 kalorij/uro

7. NOGOMET

937 kalorij/uro

8. TEK (12 kilometrov)

1074 kalorij/uro

 

Vsi navedeni izračuni so približni, preračunani glede na odraslo osebo, ki tehta manj kot 90
kilogramov.

Vir: businessinsider.com

2033

Nalaganje vsebine...

Loading...