INTERVJU: Glasba bo vedno prisotna in bo vedno lahko pomagala

655
655

Matteo Kunst je poznan kot ustvarjalec raznolikega glasbenega repertoarja v ljubljanskem klubu Cirkus, njegova kariera pa je nastala po čistem naključju. Njegov glasbeni izbor je v začetkih požel mnogo navdušenja, zato se je odločil, da tudi profesionalno prestopi v didžejevske vode.

Z glasbo se ukvarjaš že nekaj časa. Kdo te je navdušil nad glasbo in nad tem, da postaneš DJ?

Nad samo glasbo me je navdušil moj oče, saj je imel kar zajetno zbirko CD-jev kot tudi plošč. Ko sem dobil prvi računalnik, sem iz tega naredil svojo zbirko, ki sem jo nato dopolnjeval skozi leta vse do danes. DJ pa sem nekako postal čisto po naključju, ko so me za nek dogodek določili da priskrbim glasbo.

Kdaj si se odločil, da želiš to početi vse življenje?

Glasba je in vedno bo imela veliko vlogo v mojem življenju. Praktično si ne predstavljam, da tega ne bi imel. Mislim, da je bila pika na i, ko sem na prvih nastopih videl odziv publike in kako jih lahko z glasbo pripelješ do uživanja.

Kakšen je tvoj običajen delovni dan?

Trenutno moji dnevi niso kaj preveč delavni, saj ravno opravljam rehabilitacijo po operaciji kolena. Tako da je trenutno vse bolj zdravstvenim aktivnostim posvečeno vendar pa ob tem mirovanje nekako izkoristim za iskanje nove glasbe, DJ-ev in dopolnjevanje moje zbirke, da sem v koraku s časom.

Kako dolgo že delaš v Cirkusu?

Kot rezidenčni DJ v Cirkusu vrtim že nekje 5 let, bil pa sem tudi menedžer kluba nekje 2 leti.

Verjetno pri takšnem delu obstajajo različne vrste občinstva. Katera vrsta občinstva ti je najbolj všeč?

Predvsem občinstvo, ki je prišlo na dogodek z namenom zabavanja, uživanja v glasbi. To je potem tvoje največje plačilo, ko vidiš, da nekdo uživa, za kar si zaslužen ti.

Kateri je najboljši žur, ki si ga kadarkoli naredil?

Vsak žur je nekaj posebnega, tako da ne morem prav izpostaviti samo enega. Najboljši žur je tisti, v katerem maksimalno uživam jaz in publika.

Na koliko žurih si že nastopil?

Kakršnokoli številko bi rekel, bi lagal. Skozi leta je bilo toliko takih in drugačnih eventov da sem res izgubil občutek za število vseh.

Bi zase rekel, da opravljaš svojo sanjsko službo? Kaj je najboljše pri tvojem delu?

Definitivno delam to, kar me veseli in v čemer uživam. Je do neke mere sanjska služba vendar pa ni to edino kar delam v življenju. Najboljše je, da bo glasba vedno prisotna in ti vedno lahko pomaga v katerikoli situaciji. Tega ti nihče ne more vzeti.

Se še spominjaš svojega prvega žura, kjer si bil DJ? Kaj ti je od takrat ostalo v spominu?

Zelo bežno. Takrat je bilo vse precej amatersko. Preprost program na računalniku, v katerem sem naredil playlisto in potem določal katera pesem bo naslednja. Čista osnova, ampak začetek je pa bil.

Na kakšne žure hodiš sicer, torej če nisi ti v vlogi DJ-ja?

Najraje grem na dogodek kjer se predvaja elektronska glasba, še posebej house ali tech house zvrst. To so moji dve najljubši zvrsti in na takem dogodku tudi kot obiskovalec uživam tako kot da bi bil za DJ pultom.

Kje te lahko v prihodnjih mesecih še slišimo ali vidimo?

Vsaj enkrat na mesec me lahko ujamete v Klubu Cirkus, na rezidenčnem eventu Tutti Frutti, mogoče pa z novo sezono tudi še na kakšnem.

Kaj bi mladim bralcem Mladismo.si povedal o izbiri kariere in življenjske poti?

Moj nasvet je, da si vedno puščajo odprte poti v življenju in naj se nikoli ne omejujejo z izbiro samo ene poti. Nikoli ne veš kaj bo jutri in bolje je da si pripravljen na vse. Tako ti bo precej lažje, pa verjetno boš tudi užival v tem.

Si ambasador znamke blackfox.si. Kako si se odločil za sodelovanje z njimi?

Obožujem kape, nonstop jih nosim in imam jih že kar zajetno zbirko. Preprosto so moj stil življenja. Zatorej, zakaj ne? :)


Mladi.smo pa ima za vas posebno presenečenje - ob nakupu kape New Era prek blackfox.si s kodo MLADISMO.SI prihraniš 15%!


655

Nalaganje vsebine...

Loading...