Žalec - dom turizma in najbolj vročega žura v regiji

461
461

Občina Žalec v zadnjih letih beleži ogromen razvoj v turizmu. Poleg Rimske nekropole, jame Pekel in fontane piva pa se lahko pohvali še z Žalsko nočjo mladih, ki že nekaj let velja za najbolj vroč žur v Spodnji Savinjski dolini.

Po temeljiti obnovi občinskega centra leta 2014 je Žalec zaživel; najprej zato, ker se je lahko pohvalil z novim prireditvenim prostorom, kar je privabilo mnogo obiskovalcev iz sosednjih krajev, leta 2016 pa še z izgradnjo fontane piva.


Žalec v večjih svetovnih medijih

O Žalcu so zaradi fontane poleg britanskega BBC-ja pisali tudi hrvaški, srbski, avstrijski in nemški mediji, ideja za povečanje obiska občine pa je zrasla že pred petimi leti.

Na Zavodu za kulturo, šport in turizem Žalec pravijo, da so s tem želeli doseči izboljšanje gospodarskega stanja v regiji, glavne turistične točke pa so pomembne predvsem za žalske gostince, ponudnike nastanitev in trgovine.

Stanje se konstantno izboljšuje - tudi za mlade

Zaradi vseh sprememb, ki jih je kraj doživel v zadnjih letih, niso zadovoljni le starejši domačini, ampak tudi tisti, ki vsako leto organizirajo Žalsko noč mladih. Zaradi uspešnega turizma tudi glas o največjem žuru v regij seže dlje.

Dogodek je za mlade Žalčane in prebivalce okoliških krajev postal tradicija, projekt brez katerega ne gre, zato se celotna ekipa Študentskega kluba Žalec trudi, da bi na kompleksu Šprtnega centra Žalec pripravila odličen dogodek in ga še dogradila.


Kot potrjujejo v klubu, se v Savinjski regiji spremembe na področju mladih dogajajo, veselijo pa se že letošnje Žalske, ki bo 1. septembra z Magnificom, Mi2 in Tabu na čelu še posebej zažarela.


Vstopnice za Žalsko noč mladih si lahko zagotovite TUKAJ, na Petrolu, OMV ali v pisarni Študentskega kluba Žalec.


461

Nalaganje vsebine...

Loading...